Uspešna priča o onlajn trgovini – 130$ pretvorila sam u 16.000$ za 9 meseci

by Admin

Binarne opcije su ušle u moj život preko mog supruga. Pre nekoliko godina ušao je u fazu kada je umislio da je investitor. Kupio je sve vrste knjiga o toj temi, bio je na Bloomberg sajtu dan i noć, i na kraju se zaustavio na binarnim opcijama kao metodu trgovine kojem je dao prednost. Trebalo bi verovatno da kažem ovde da moj suprug, kao mnogi muškarci njegovih godina prolazi kroz čudne faze, naša kuća trpi posledice njegovog poslednjeg izleta „Uradi sam“ (moja kuhinja je još uvek bez poda).

U svakom slučaju on je bio prilično prosečan u trgovini binarnim opcijama. Suviše nestrpljiv, suviše pohlepan da bi trgovao. Nije izgubi mnogo novca, ali ništa nije ni dobio. Kada je konačno povukao svoje trgovanje imao je oko 130$ na računu i ja sam ga pitala da li bih ja mogla da probam. Obzirom da je bio obični šovinista on je odbacio moje izglede da budem onlajn trgovac. Kako bi jedna skromna domaćica mogla da razume komplekstnost svetskih tržišta bolje od gazde kuće?

Da skratim priču, kao što ste već možda shvatili do sada, uspela sam da ga postidim. On još uvek nije potpuno preboleo to što se ja bavim trgovinom. Za 6 meseci sa 130$ došla sam do 3500$, što i nije neka velika uspešna priča ali imajući u vidu sve gubitke koje sam imala ipak ona to jeste. Priznajem da su binarne opcije bile komplikovane za učenja i nikada pre nisam uradila ništa slično tome. Od 6 do 9 meseci naš trgovački balans (primetite kako ja pišen naš a ne moj. Uvek sam timski igrač.) je bio od 3.500$ do 16.700$. sa tim novcem ja sam postala profesionalac i sama sam završila kuhinju i hodnik. Možete zamisliti kako je to puno nerviralo njega, ali duboko u sebi, čak iako je na smešan način to pokazivao, on je ustvari bio ponosan na mene.

Ključ mog uspeha je bio što sam ja imala instinkt i razumevanje za jednu veoma specifičnu strategiju trgovine. Pre nego što mi je blo ko išta rekao o support (predstavlja poziciju gde cena prestaje padati i dolazi do privremene pauze) i resistent (predstavlja poziciju gde cena prestaje rasti i dolazi do pauze) linijama ja sam ih instiktivno povukala na kartama sredstava (valuta, akcija, indeksi…) koje sam pratila. Razumela sam da postoji tačka iznad koje sredstva teško da mogu da idu preko ili da padaju. U toku jednog sata ja bih što bolje nacrtala linije i posmatrala kako se ponaša tržište. Tek onda bih započela trgovinu. Sredstvo nije stvarno bitno, bilo da se radi o paru valuta, robi, akcijama ili indeksu, moj metod je funkcionisao.

Moram da kažem da što je više cena sredstava nestabilna, to je veća mogućnost da zaključite profitabilne trgovine. U početku nisam koristila tehničke indikatore iako sam kasnije pronašla da su RSI i MACD bili veoma komplementarni mom stilu trgovanja. Koristeći ih zajedno sa mojim ličnim tehnikama pomoglo mi je da se moja stopa uspeha kreće od 10 do 15%.

Trgovanje binarnim opcijama je izuzetno uzbudljivo, naročito kada osećate da otkrivate nešto po prvi put i da razvijate vaše veštine kao što je to bilo u mom slučaju. To mi je pomoglo da postanem produktivniji član porodice i sada deca ne idu prvo kod tate kada im treba novac, oni prvo dođu kod mene. Ovo je dovoljno za mene da preporučim trgovinu binarnim opcijama drugim ljudima. To je promenilo moj život i živote onih koji me okružuju.

Upozorenje o riziku: Finansijski proizvodi koje nudi kompanija IQ Option donose visok nivo rizika i mogu dovesti do gubitka svih vaših sredstava. Nikada ne treba ulagati novac koji ne možete sebi priuštiti da izgubite

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x