Da li je bezbedna registracija kod binarnih brokera

by Admin

Pre nego što počnete sa trgovinom binarnih opcija, morate da se registrujete kod binarnih brokera. Neki trgovci još uvek nisu upoznati sa ovom procedurom, tj. još uvek ne znaju koje korake treba da preuzmu kako bi registrovali kod takvog brokera.

Dakle, mnogo trgovci još uvek ne znaju da li je stvarno dobro da se registruju kod binarnog brokera, s obzirom da takav proces podrazumeva davanje ličnih podataka, kao što su ime, adresa, informacije o kreditnoj kartici… Ovaj članak će detaljno razjasniti ove stvari.

Pročitajte ovaj članak ukoliko želite da se upoznate sa procedurom registrovanja kod binarnih brokera. Nema razloga da se plašite velikih formulara koje treba da popunite.

Proces prijavljivanja kod brokera binarnih opcija

Binarni brokeri imaju, naizgled, jedan od najkomplikovanijih procesa prijavljivanja na vebu. To je zato što su legalni brokeri primorani da prikupe određene informacije o identitetu trgovaca. Ovo se sve, zapravo, radi u cilju zaštite trgovaca od potencijalne prevare.

Ako broker kojim slučajem zloupotrebi podatke trgovca, onda trgovac ima mogućnost da prijavi tog brokera odgovarajućim organima vlasti. Ali, organi vlasti mogu da provere istinitost pritužbe samo ako mogu da identifikuju vaš račun (to je moguće ako ste dostavili vaše lične podatake).

Da biste saznali kako da se prijavite kod binarnog brokera, pročitajte tekst ispod.

Tip naloga

Postoje dve vrste binarnih računa koje nude brokeri. Jedan je račun sa stvarnim novcem koji od trgovca zahteva uplatu depozita. Koristeći ovaj tip računa, trgovci imaju mogućnost da zarade stvarni novac trgujući binarnim opcijama.

Treba reći da postoji i demo račun, koji omogućava trgovcima da trguju bez uplate depozita, tj. da trguju virtuelnim novcem. Naravno, na ovaj način, trgovci neće moći da zarade pravi novac, ali će moći da testiraju sve funkcije i alate koje nude brokeri.

Trgovci moraju da izaberu jedan od dva tipa računa pre nego što se registruju kod brokera. Ako izaberete račun sa pravim novcem, kasnije nećete moći da kreirate demo račun. Međutim, ako prvo napravite demo račun, možete ga kasnije nadograditi na račun sa pravim novcem.

Preporučujem vam da prvo izaberete demo račun, a da kasnije pređete na pravi račun. Naravno, sve pod uslovom da ste zadovoljni brokerom.

Pročitajte: IQ Option demo račun – kako funkciniše i koje su prednosti

Vaši lični podaci

Kada kreirate svoj nalog, broker će vas zamoliti da unesete vaše lične podatke, kao što su ime, adresa i slično. Izuzetno je važno da dostavite vaše prave podatke. To se radi zbog toga što su brokeri binarnih opcija zakonski obavezni da verifikuju identitet trgovaca.

Ovaj proces verifikacije podrazumeva da morate da skenirate svoju ličnu kartu, ili da skenirate jedan od komunalnih računa. Poenta ovog procesa je da se proveri da li se ime i adresa, koju je podneo trgovac, poklapaju sa onima koje su prikazane na ličnoj karti i/ili računima za komunalne usluge.

Ako se podaci ne poklapaju, broker će zatvoriti vaš račun. Isto tako, ako ne možete da dokažete svoj identitet, onda nećete moći da tražite pomoć u slučaju da vas broker prevari.

Trgovci me često pitaju zašto brokeri traže skenirani pasoš ili račun za komunalne usluge. Uzmite u obzir da je to u skladu sa različitim zakonima o trgovini. Trgovci su obavezni da dostave ove informacije kako bi se sprečilo pranje novca.

Naravno, ove informacije treba da pružite samo licenciranim binarnim brokerima. Nikada nemojte da se registrujete kod nelicenciranih brokera binarnih opcija.

Pročitajte: Zašto je IQ Option najbolji broker binarnim opcijama 2018. godine

Potvrđivanje vašeg naloga

Nakon što popunite sve podatke, dobićete mejl od strane brokera. U tom mejlu će biti link na koji morate da kliknete kako biste potvrdili otvaranje vašeg naloga. Klikom na taj link aktivirate svoj nalog, tj. imate mogućnost da položite depozit i započnete trgovanje.

Transfer novca

U slučaju da ste otvorili račun sa pravim novcem, ili ste unapredili svoj demo račun, morate da odabarete način za prenos vaših sredstava kako biste mogli da uplatite depozit. Binarni brokeri vam omogućuju da uplatite depozit na više načina: pomoću kreditinih kartica, koristeći Skrill, putem platnih naloga…

Da biste povezali određeni sistem transfera novca sa vašim nalogom, morate da pristupite bankovnoj stranici vašeg naloga. Ovde možete da izaberete sistem transfera novca koji vama najviše odgovara. Potrebno je samo da priložite određene podatke: podatke o kreditnoj kartici, mejl (u slučaju da ste izabrali Skrill)…

Pročitajte: Registracija i otvaranje Skrill naloga, deponovanje i povlačenje novca sa Skrilla

Uplata depozita

Nakon što se registrujete kod brokera za binarne opcije i podnesete podatke o transferu novca, možete uplatiti vaš depozit. Da biste to uradili, potrebno je samo da unesete cifru koju želite da deponujete. Kada završite ovaj proces uplate, vaš novac će se odmah pojaviti na vašem računu.

Da li je bezbedna registracija kod binarnih brokera?

S obzirom da se od klijenata traži da prilože svoje lične podatke, mnogo ljudi ima strah prilikom registracije kod binarnih brokera. Istina da je proces registracije potpuno siguran. Naravno, to se podrazumeva samo ako se registrujete kod legalnih i licenciranih brokera binarnih opcija.

Većina brokera koji posluju ovih dana rade pod okriljem pravnih kompanija. Ove kompanije neće zloupotrebiti vaše podatke i novac, s obzirom da će one onda snosiiti određene zakonske posledice. Morate da budete sigurni da je vaš broker binarnih opcija legalan, tj. da ima pravu licencu za rad.

Sve brokere koje sam nabrojao na ovom sajtu su legitimni provajderi usluga (oni poštuju zakone i propise zemalja u kojima posluju). Ako se registrujete kod ovih brokera nećete morati da brinete o bilo kakvoj zloupotrebi i prevari.

Pročitajte: Zašto je kod brokera binarnih opcija podizanje novca tako komplikovano

Naravno, navedeni brokeri takođe pružaju vrhunske usluge. Oni nude puno akcija kojima možete da trgujete, pružaju više vrsta opcija za trgovinu, i obezbeđuju veoma povoljne stope isplate. Ukoliko se držite ovih smernica, imate veoma dobre šanse da zaradite na trgovini binarnim opcijama.

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

2 Коментари
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Dejan Stankovic
Dejan Stankovic

Da li je ovaj sajt jos u vek aktivan? Nisam nasao ni jedan post iz 2019.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x