Pobednička strategija za početnike u binarnoj industriji – Šanse za dobitak i do 70%-80%

by Admin

U ovom članku ću vam predstaviti dve najjednostavnije i najefikasnije strategije za trgovinu binarnim opcijama.

Prva strategija nema jasno definisan naziv, ali je njena tačnost na binarnom tržištu dokazana u više navrata. Da biste primenili ovu strategiju, morate da koristite ukupno 4 indikatora na binarnom grafikonu.

Velika prednost ove (nove) strategije je to što ona pruža mogućnost za veoma veliku potencijalnu zaradu (pod uslovom da je izvršavate na pravilan način). Ako dobro koristite ovu strategiju, možete postići procenat uspešnosti (winning ratio) od preko 70%.

U nastavku ovog članka ćete naći detaljniji opis ove strategije, kao i savete za njenu odgovarajuću primenu. Držite se predloženih smernica kada trgujete binarnim opcijama, ukoliko želite da ostvarite veliki broj uspešnih trejdova.

Preporučujem da ovu strategiju koristite preko IQ Option. Ovu listu sam sastavio na osnovu dostupnosti indikatora koji su pomenuti u ovom članku, tj. na osnovu: reputacije, lakoće povlačenja sredstava sa računa, i na osnovu visine isplate (ovi parametri nisu dostupni kod svih brokera).

Pobednička strategija za početnike u binarnoj industriji

Ispod ćete naći neke od najpopularnijih binarnih strategija za početnike:

 • Strategija koja koristi osnovne indikatore
 • Dugoročna strategija – više pogledajte ovde
 • Strategija upravljanja novcem – više pogledajte ovde
 • “Svećnjak” strategija

Pomalo je čudno što razgovaramo o dobroj i uspešnoj binarnoj strategiji, a da ta strategija zaista nema nikakvo zvanično ime. Međutim, nazovimo je “pobedničkom strategijom za početnike”, jer ona to u biti i jeste. U nastavku ćete saznati zašto je ovo najbolja binarna strategija za početnike, i šta treba da radite ukoliko želite da je korisitite na pravi način.

Ova strategija predviđa buduće kretanje cene akcija, uzimajući u obzir podatke koji su generisani na osnovu četiri indikatora. Ovi indikatori su navedeni u nastavku.

Pročitajte:  Kako trgovati akcijama koristeći binarne opcije

Indikatori se automatski generišu na osnovu grafikona (većina brokera nudi funkciju grafikona). Zato je veoma važno da odaberete brokere koji nude ovu mogućnost (poput onih koje smo naveli na listi iznad), jer u suprotnom nećete moći da koristite ovu strategiju.

Treba napomenuti da možete da koristite ovu strategiju, a da pritom ne morate u potpunosti da razumete šta ovi indikatori predstavljaju. Ako želite da se detaljnije upoznate sa temom indikatora, molimo vas da pogledate dodatne članke na našem sajtu.

Ovi indikatori su:

 • 13 Exponential Moving Average (EMA)
 • 20 Simple Moving Average (SMA)
 • 26 Exponential Moving Average (EMA)

Ova tri indikatora su na grafikonu predstavljena sa tri linije, a te linije se kreću oko linije koja predstavlja vrednost same akcije.

Bollinger Band

Međutim, Bollinger Band se predstavlja sa dve linije. Sredina ovih dveju linija predstavlja prosek pozicije navedenih (tri) indikatora. Dakle, u suštini, Bollinger Band ima dve granice: gornju i donju granicu. Gorenavedena tri indikatora su pozicionirana unutar ovih granica.

Kako se koristi:

Sada ćemo govoriti o samoj strategiji. Kao što je objašnjeno, sa ovom strategijom ćete moći da predvidite vrednost akcije od interesa.

Da biste koristili ovu strategiju, morate da aktivirate pomenute indikatore na vašem grafičkom interfejsu (grafikonu).

Pre svega, morate paziti na sledeće stvari:

13 Exponential Moving Average (EMA) linija i 20 Simple Moving Average (SMA) linija se seku

26 Exponential Moving Average (EMA) linija će preseći 20 Simple Moving Average (SMA) liniju, A POTOM ĆE preseći 13 Exponential Moving Average (EMA) liniju.

Ako su navedeni uslovi ispunjeni, u većini slučajeva će se desiti sledeće:

Vrednost akcije će izaći van jedne od granica Bollinger Band-a.

Moći ćete da zaključite koju će granicu preći na osnovu opšteg pravca kretanja navedenih tri indikatora.

Ako se u proseku tri indikatora (osim Bollinger Band-a) pomeraju nagore, onda će linija – koja predstavalja vrednost akcije – probiti donju granicu Bollinger Band-a.

Kao što je već pomenuto, ovakav scenario će desiti u 80%-90% slučajeva, što je zaista visok procenat. Međutim, ne treba zanemarivati činjenicu da će biti slučajeva kada ćete praviti neuspešna predviđanja. Ne postoji strategija koja je 100% sigurna; znajte da sigurno laže svako ko tvrdi da ima takvu strategiju.

Primenljivost ove strategije

Dakle, pretpostvaljam da sada želite da znate šta tačno treba da uradite kako biste imali koristi od ove strategije.

Posmatrajmo sledeći primer:

 • Kurs EUR/USD u ovom trenutku iznosi 1,35.
 • Gornja granica Bollinger Band-a je 1,37.
 • Donja granica Bollinger Band-a je 1,33.

Primetili ste da je 13 EMA linija presekla liniju 20 SMA, i da je 26 EMA presekla linju 20 SMA, i da će uskoro preseći liniju 13 EMA. Takođe ste primetli da se tri indikatora pomeraju nadole.

U ovom slučaju znate da će u narednih 15-30 minuta vrednost EUR/USD konverzije pasti ISPOD donje granice Bollinger Band-a, tj. biće ispod vrednosti 1,33.

Treba da zapamtite da se nakon kratkog vremenskog perioda vrednost uvek vraća unutar granica Bollinger Band-a. U ovakvoj situaciji imate praktično dva izbora:

1) Da kupite graničnu opciju (FX Option)*, i investirate u činjenicu da će vrednost konverzije EUR/USD imati donju granicu od najmanje 1,33. Zapamtite, koristeći ovu strategiju, u većini slučajeva ćete moći da predvidite da će vrednost ove konverzije pasti ispod 1,33 u narednih 15-30 minuta.

Ovaj izbor je malo rizičan, jer ne možete da znate kada će se tačno taj događaj desiti tokom tih 15-30 minuta. Međutim, kupovina granične opcije vam može doneti izuzetno veliki profit, od čak 500%. Ako ste početnik, ili jednostavno želite da igrate na sigurno, onda se držite klasičnih high/low opcija.

2) Trgujte na jednostavne high/low opcije. Predvidite da će za 15-30 minuta vrednost (u našem slučaju EUR/USD para) PASTI ispod trenutne vrednosti (u ovom slučaju 1,35).

Ovaj izbor je manje rizičan, jer će se vrednost akcije najverovatnije smanjiti tokom ovog vremenskog okvira. Izborom opcija high/low nije važno da li će vrednost akcije da dostigne specifičnu vrednost (u našem slučaju 1,33); samo je važno da vrednost opadne. S obzirom da indikatori ove strategije ukazuju da će vrednost pasti, tako će najverovatnije i biti u većini slučajeva.

Ukoliko vam ovo deluje previše komplikovano, možete za početak da probate IQ Option. Ovo opcija obezbeđuje automatsko pregledanje grafikona, i za ove i za slične pozicije. Nakon toga, vi možete da pravite trejdove i da istovremeno učite o ovoj strategiji.

*Granična opcija – Kupovinom ove opcije, vi praktično predviđate granice opsega unutar kojih će se kretati vrednost posmatrane akcije tokom definisanog vremenskog perioda.

Najbolja primenljivost

Dakle, na početku vam ova strategija može delovati komplikovano, pogotovo ako ste početnik u trgovini binarnim opcijama. Međutim, jednom kada sami isprobate ovu strategiju, shvatićete da ona nije tako komplikovana.

Morate samo da posmatrate kretanje tri indikatora (13 EMA, 20 SMA, 26 EMA). Morate da uključite ove indikatore na grafičkom interfejsu (grafikonu), kako biste mogli da ih koristite.

Indikatore možete da razlikujete na osnovu boja.

Evo i spiska boja za indikatore:

13 EMA – Crvena

20 SMA – Narandžasta

26 EMA – Žuta

Boje su obično iste kod svih brokera.

Dakle, nakon posmatranja ovih indikatora, vi uočite pomenuti obrazac (13 WMA linija seče 20 SMA liniju, 26 EMA seče 20 SMA linju, nakon čega seče 13 EMA linju). Nakon toga, možete tokom većine vremena da predvidite kretanje cene akcije od interesa.

Ako se sva tri indikatora kreću nagore, onda će vrednost akcije preći gornju granicu Bollinger Band-a. Ako se ovi indikatori pomeraju nadole, vrednost akcije će preći donju granicu Bollinger Band-a.

Zaista je toliko jednostavno. Držite se ove strategije, i bićete u mogućnosti da ostvarite visok procenat uspešnosti. Verujemo da je ovo verovatno najbolja strategija za početnike u binarnoj industriji (koja trenutno postoji).

Da biste postigli sve ovo, morate naći binarnog brokera koji ima sve navedene inidikatore i grafikone. Jedan od legitimnih brokera koji nudi sve ovo je HighLow. Za ljude sa našeg područja preporučujem IQ Option, jer je on licenciran i proveren broker.

Novo: Dugoročne binarne strategije za početnike

Kao što je rečeno u uvodu, odlučio sam da pričam o drugačijoj binarnoj strategiji za početnike. Ova strategija se fokusira na trgovanje binarnim opcija sa dugim vremenskim okvirima. Ova strategija nije navedena u prvobitnoj verziji, s obzirom da su dugoročne opcije tek nedavno postale deo brokerskih usluga.

U suštini, da biste primenili ovu strategiju morate da:

 1. Pratite vesti i događaje koji utiču na vrednost akcija poznatih kompanija;
 2. Napravite uspešan dugoročan trejd.

Primer:

Znate da će Apple predstaviti novi ajfon prvog oktobra. Takođe znate da će to najverovatnije rezultirati rastom cena akcija Apple-a.

Otprilike dve nedelje pre ovog događaja, pravite trejd kojim predviđate da će cene akcija Apple-a porasti do drugog oktobra. I bum, upravo ste pobedili jer će ovaj trejd najverovatnije biti uspešan.

Možete primeniti ovu strategiju i kod stotine drugih kompanija. Dakle, sve što treba da radite je da pratite važne vesti i događaje (koji utiču na vrednost akcija od interesa) koji će se desiti u narednih nekoliko nedelja, i da shodno tome napravite uspešne dugoročne trgovine

Ja iskreno verujem da ova je strategija jednostavnija od Bollinger band strategije. Ova strategija ne zahteva upotreba grafikona i indikatora; morate samo da čekate na važne vesti i događaje (npr. datum predstavljanja novog proizvoda, godišnji finansijski izveštaj…).

Više o ovoj strategiji pročitajte na ovom linku: Dugoročne stategije binarnih opcija – Najlakši način za zaradu na binarnim opcijama

Saznajte više o binarnim strategijama

Ovo su samo dve od mnogobrojnih binarnih strategija za početnike. Verujem da su ovo najjednostavnije dostupne strategije. Ako ste početnik u trgovini binarnim opcijama, onda biste trebalo prvo da savladate ove strategije.

Nakon što ovladate ovim strategijama, vratite se na naš veb sajt i pročitajte dodatne strategije za trgovinu binarnim opcijama.

Zapamtite, trgovanje binarnim opcijam se ne zasniva na sreći, već na odgovarajućoj pobedničkoj strategiji i na znanju.

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

3 Коментари
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Saša
Saša

Pre svega, hvala što ste podelili koristan članak o pobedničkoj strategiji za početnike. Imam pitanje vezano za tri indikatora koje ste naveli i objasnili ste da 13 WMA linija seče 20 EMA liniju, a 26 linija seče 20, pa potom 13 WMA. Na slici koju ste postavili kao primer, ne mogu da uočim navedene preseke, već primećujem samo da tri linije se nalaze jedna ispod druge, pa da li možete bliže da mi pojasnite ovaj slučaj i na koji način se ove linije seku? Pozdrav

Milojko
Milojko

Postovani
Imam isto pitanje kao i Sasa pa Vas molim da ne odgovorite kao i njemu nego da lepo obrazlozite gde se te linije seku

3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x