Zašto je kod brokera binarnih opcija podizanje novca tako komplikovano

by Admin

Sva je prilika da gotovo nikada nećete imati problem sa uplatom depozita kod brokera koji se bavi binarnim opcijama. Nijedan broker nema problem da prihvati vaš novac; neki brokeri će čak angažovati svoje osoblje kako bi bili sigurni da će vaš novac završiti na računu za trgovinu binarnim opcijama. Generalno, ovaj proces je izuzetno jednostavan i efikasan.

Ali, to nije uobičajeno samo kod brokera. Realnost je da u poslovnom svetu postoji veliki broj kompanija koje žele da uzmu novac od svojih klijenta. Ovo nije izuzetak koji se može pripisati samo nekim kompanijama, već pravilo koje se ustaljuje na tržištu.

Problemi nastaju kada želite da povučete preostala sredstva, bez obzira da li ste ostvarili profit, ili želite da podignete preostali novac nakon neuspešnog trejda. Iako su neki od problema sa povlačenjem sredstava sa računa rezultat globalnih ograničenja u pogledu novčanih transfera, većina problema zapravo nastaje kod brokera.

Ovde ćete saznati zašto je kod brokera binarnih opcija proces podizanja novca znatno komplikovaniji od procesa uplate depozita.

Opšte informacije o povlačenju sredstava sa računa

Živimo u globalnoj eri. Brokeri binarnih opcija, koji posluju iz jedne države, imaju trgovce (klijente) širom sveta. Oni nude svojim klijentima raznovrsne depozitne opcije. Na primer, postoji mogućnost uplate na račun, uplate sa kreditne kartice, i upotrebe e-novčanika (kao što je Skrill).

Ako koristite neku od navedenih mogućnosti, nećete imati nikakvih poteškoća sa uplatom depozita, naprotiv. Međutim, situacija postaja znatno složenija kada se radi o suprotnom procesu, tj. kada se radi o podizanju preostalih sredstava sa računa. U većini slučajeva klijenti moraju da dostave određena dokumenta i papire, a sve u cilju ispunjenja propisa o sprečavanju pranja novca.

Nijedan broker ne može da zaobiđe ovaj deo, jer je to zakonska obaveza. Dakle, nema potrebe da se osećate neprijatno kada vaš broker zatraži određenu dokumentaciju pre nego što vam dozvoli povlačenje sredstava sa računa. U stvari, ovaj proces u potpunosti obezbeđuje zaštitu i privatnost vaših finansija.

Sigurno ne želite da vaš broker šalje vaš novac bilo kome osim vama. Jedini način da se osigurate od takvog scenarija, je da brokeru da dostavite potrebnu dokumentaciju koja će mu potvrditi da novac sa vašeg brokerskog računa ide vama, a ne nekom prevarantu koji se bavi krađom identiteta.

Štaviše, ne možete ući ni u jednu banku i očekujete da dobijete novac sa vašeg računa bez identifikacije. Dakle, zašto bi bilo drugačije sa brokerima?

Stoga, gledajte na zahtev za dostavljanje identifikacionih dokumenata kao meru koja garantuje sigurnost vašeg novca, a ne kao potez koji će vas zabrinuti i uznemiriti.

Generalno, možete podizati novac istom metodom kojom i uplaćujete depozit. Najčešće se novac podiže preko bankarskih platnih naloga. Ipak, neki brokeri dozvoljavaju svojim klijentima podizanje sredstava i na druge načine.

Treba napomenuti da postoji ograničenje po pitanju maksimalne sume novca koju možete podići. Neki brokeri dozvoljavaju svojim klijentima da povuku oko 10.000$ putem platnih naloga. Takođe, nude veoma pristojne uslove za povlačenje sredstava korišćenjem kreditnih kartica.

Ostali brokeri će možda nuditi manji maksimalni iznos isplate kada su u pitanju platni nalozi i kreditne kartice. Naravno, ako ulažete između 200$ i 1000$, nemate puno razloga za brigu. Međutim, oni koji ulaže veće svote novca treba da se upoznaju sa svim finansijskim detaljima i ograničenjima pre nego što uplate depozit.

Ako imate potrebu da podignete sredstva koja su veća od propisanog limita, trebalo bi da podnesete dodatni zahtev za povlačenje sredstava.

Budite pažljivi kada podižete sredstva sa računa

Svi znamo da je proces kupovine obično veoma jednostavan (odaberete proizvod i platite ga). Međutim, ako nakon kupovine proizvod nije ispunio svoju namenu (iz nekog razloga), vi ste primorani da tražite povraćaj sredstava. Tada zapravo nastaju komplikacije za vas kao potrošača/klijenta.

Obično postoji neki vremenski period tokom kog možete da tražite povraćaj sredstava. Naravno, morate da priložite određenu dokumentaciju kako biste opravdali takav zahtev.

Takođe, uzmite u obzir činjenicu da ćete platiti neke naknade i provizije kada podižete sredstva sa računa (provizije ne postoje prilikom uplate depozita).

Zaključak je sledeći: prilikom podizanja sredstava sa računa moraćete da platite određenu proviziju, i da dostavite određena dokumenta koja se od vas zahtevaju. Ovakvi zahtevi ne treba da vas brinu, s obzirom da su oni sastavni deo trgovine binarnim opcijama.

S tim na umu, hajde da se detaljnije pozabavimo problemom povlačenja sredstava sa računa.

U stvari, stavite sebe u poziciju brokera, banke, ili bilo koje druge finansijske institucije. Zamislite situaciju u kojoj nekoliko klijenata istovremeno podnosi zahtev za povlačenjem sredstava. Šta mislite, šta bi se dogodilo?

Ako se sećate, Kipar je imao sličnu (haotičnu) situaciju kada su svi klijenti želeli da istovremeno povuku novac. Broker jednostavno ne može da istovremeno svima isplati sav njihov novac.

Takođe, postoji i problem minimalnog vremenskog perioda koji mora da protekne pre nego što možete da povučete vaša sredstva. O čemu se tu radi? Na kraju krajeva, sve bi trebalo da se završi začas; kliknete na dugme i gotovo! Novac se pojavljuje na vašem računu!

Ipak, treba imati na umu da brokerima treba 3 do 5 radnih dana da pošalju novac. Istina, morate da pošaljete identifikaciona dokumenta radi verifikacije (ne bi trebalo da traje više od 1 ili 2 dana). Pa, zašto onda povlačenje sredstava traje cela dva ili tri dana? Šta se dešava tokom ovog vremenskog perioda?

Evo i odgovora: ovaj vremenski period treba vas ubedi da ostavite novac na računu. Čak možete dobiti i ponude za učešće u posebnim promocijama. Brokeri mogu da tvrde da nisu dobili vaša dokumenta, i da zahtevaju da ih ponovo pošaljete. A ko zna, možda u međuvremenu izgubite strpljenje i promenite mišljenje o povlačenju sredstava.

Sve ove mere postoje s razlogom. One su postavljene kako bi za klijente povlačenje novca bilo mnogo komplikovanije od uplate depozita. Jednostavno rečeno, i bankama i brokerima je u interesu da novac ostane kod njih. To je zapravo jedan od razloga zbog čega se PayPal ne koristi prilikom povlačenja sredstava (to je previše brz metod transfera novca).

Brzo povlačenje sredstava nije u interesu brokera, ali vi ipak treba da se držite vaših zahteva, ipak je to vaš novac. Imate pravo na svaki cent. Dakle, uverite se da su vaša dokumenta u redu, i zatim se naoružajte strpljenjem kada krenete u proces povlačenja sredstava.

Koja dokumenta su vam potrebna?

Brokeri binarnih opcija obično zahtevaju sledeće dokumente:

  • Zvanični identifikacioni dokument sa slikom (lična karta, pasoš…)
  • Dokaz o adresi stanovanja (u obliku izjave banke, komunalnih računa…)
  • Kopija prednje i zadnje strane kreditne kartice sa prikazom zadnjih 4 cifara (samo u slučajevima kada se kreditna kartica koristi za uplatu depozita)

Mnogi trgovci pomisle da su žrtve prevare kada dobiju zahteve za ovim dokumentima. Imajte na umu da ovako funkcioniše ceo sistem, i da će u budućnosti svi brokeri binarnih opcija morati da zahtevaju identifikacione dokumente od svojih klijenata.

Uveren sam da će, nakon što više bude više licenciranih brokera, proces biti manje naporan. Ipak, morate da dostavite dokaz o vašem identitetu; i zbog zaštite vašeg novca, i zbog poštovanja različitih zakona o pranju novca.

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

2 Коментари
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments
Stefan Nikolić
Stefan Nikolić

Možete li mi objasniti kako broker ne može svi da isplati novac istovremeno. U brukerskoj kompaniji ne radi samo jedan broker. Ukoliko ne mogu da svima isplate novac znači da posluju u minusu i imaju više profitabilnih trejdera nego neprofitabinih. U binarnim opcijama novac koji izgubimo u potpunosti ide brukerskoj kući a novac koji zaradimo se uzima od brukerske kuće. Trgujem binarnim opcijama već 2 godine. Ako se brukerska kuća bavi samo binarnim opcijama poslovaće u plusu samo ako ima više neprofitabinih trejdera. Tako da je moje mišljenje da ako ne mogu da isplate svi novac nešto skrivaju ili odlažu rok za uplatu u nadi da će prikupiti novac. Što se dokumenata tiče potpuno se slažem da će ih tražiti ali samo jednom i posle toga bi isplate trebale biti u roku od 24h. Kod brukerske kuće koju ja koristim novac je na računu za najkasnije pola sata.

2
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x