10 koraka da postanete profitabilan trgovac binarnim opcijama

by Admin

Ovih 10 koraka će vam pomoć da postanete profitabilan trgovac.

Trgovina binarnim opcijama je laka, zar ne? Sve što treba da uradite je da uložite novac, izaberete opciju, kliknete „high“ (gore) ili „low“ (dole), investirate vaš novac i postavite vašu trgovinu, zar ne?

Postoje mnogi web sajtovi i reklame koji će vam reći da je postati profitabilan trgovac binarnim opcijama toliko lako kao da izbrojite 1, 2, 3.

Iako koraci koje preduzimate da bi zapravo postavili vaše trgovine na sajtovima brokera koji se bave binarnim opcijama, mogu izgledati brzi i laki kao i da jednim klikom dođete do interfejsa za trgovinu, to ne znači da će te postati profitabilan trgovac.

Profitabilan trgovac se oslanja na dobar sistematski metod na mestu na kome stalno trguje. Takođe se oslanja na sposobnost inteligentnog i odgovornog upravljanja novcem i da disciplinovano sve to prati.

Evo 10 koraka kako da postanete profitabilan trgovac – a ne samo trgovac koji se oslanja na sreću a onda na kraju gubi, već onaj trgovac koji se oslanja na veštine i na kraju dobija.

1. Naučite sve što možete o trgovini binarnim opcijama.

Sva velika putovanja u životu se oslanjaju na mapu puta, ni binarne opcije nisu izuzetak. Vi apsolutno morate jako dobro poznavati tržište i kako da trgujete da bi ste bili dobri na tom polju. Ako imate samo prolazno interesovanje za binarne opcije, nikada nećete postati uspešni na duge staze. Istraživanja koja ste pokupili na početku puta pri odabiru trgovačkog metoda su od krucijalne važnosti za uspeh.

2. Izaberite dobrog brokera.

Ako imate dobar trgovački metod i sve ostalo je na svom mestu, ali niste odabrali pouzdanog brokera koji vam nudi znanja iz trgovine, koja su vam potrebna da bi ste dostigli vaše ciljeve, nećete postati profitabilan trgovac.

Vidi: Zašto je IQ Option najbolji broker binarnim opcijama 2017. godine

3. Pronađite trgovački metod.

Potrebno je da pronađete način da karte idu u vašu korist, na neki način. Uvek će biti izgleda za šansu vezanu za trgovinu, a isto tako postojaće i izgledi za rizik. Vi ne možete to potpuno izbaciti ali možete naučiti da kontrolišete i smanjite rizik od gubitka. Kako? Tražite obrasce na tržištu, i pronalazite metode testiranja za ulaz i izlaz u trgovinama binarnim opcijama koji će vam omogućiti da izbegnete gubitak trgovine. Vi niste sasvim sami, postoji puno besplatnih sistema koje možete koristiti da bi ste počeli. Proverite ove grafičke metode koje će vam pomoći.

Vidi: Strategije za trgovinu binarnim opcijama

4. Proverite vašu metodu trgovine.

Jednom kada pronađete trgovačke metode, moraćete da ih proverite njihove ranije tržišne rezultate, da bi ste videli kako su se pokazale u prošlosti. Ovo vam ne oduzima ni približno toliko vremena kao demo testiranje, a pritom vam može uštedeti puno vremena ( i novca). Uradite ovo pre demo testiranja ili prave trgovine da bi ste bili sigurni da ste na pravom putu. Proveru možete uraditi tako što ćete pitati ljude za iskustva na forumima ili čitati tekstove sa iskustvima na web portalima.

5. Demo test vaše trgovačke metode.

Nakon što ste pronašli metod trgovanja koji se pokazao dobro što se tiče ranijih rezultata, testirajte svoju metodu koristeći demo nalog. Demo nalozi su dostupni kod nekih boljih brokera binarnim opcijama, i omogućuju vam da postavite besplatne trgovine koristeći virtuelnu valutu. Možete da se uverite da će vaš metoda funkcionisati u realnom vremenu, pre nego što stavite stvarni novac u promet. Možete naići na mnogo prepreka tokom testiranja vaših trgovina, kako u realnom vremenu tako i tokom provere, i ove prepreke koštale bi vas novca kada bi ste trgovali bez testiranja. Tako da testiranje štedi vaš novac, a pošto je vreme novac, ono vam takođe štedi i vreme.

Vidi: Kako otvoriti demo nalog

6. Nikada nemojte prestajati sa testiranjem i učenjem.

Čak i kad počnete da trgujete profitabilno sa pravim novcem, nikada nemojte da prestanete sa otkrivanjem novih stvari o tržištu i nemojte prestati sa usavršavanjem vaše metode. Osim toga, vi ćete brzo otkriti da tržište nije statički entitet već se radi o ekonomskom sistemu koji se stalno razvija, tako da vi i vaš metod trgovanja treba da budete dovoljno fleksibilni da bi se razvijali uporedo sa njim. Nikada ne dozvolite sebi da se ne razvijate.

7. Izbalansirajte život.

Ovo možda neće zvučati kao najvažnija stvar, ali to je stvarno bitno. Ako ste lenji nećete zaraditi mnogo novca trgujući, a sa druge strane ako radite po ceo dan vi ćete naprosto propasti. Tako da, na vama je da otkrijete harmoničan način da upravljate vašim životom, izbalansirajte trgovinu sa poslom, vezama i drugim aspektima vašeg života.

8. Ostanite zdravi.

Ovo je povezano sa harmoničnim načinom života ali bi ste se iznenadili koliko mnogo trgovaca previde značaj ovoga. Ako se ne hranite pravilno, ne vežbate i ne spavate dobro teško da će te imati bistar um. Trgovanje bez mentalnog zdravlja će generalno dovesti do velikih gubitaka. I pored toga, ovakav način ponašanja će prouzrokovati da vi potpuno propadnete. Tako da shvatite vaše zdravlje ozbiljno. Zdravo telo i zdrav um vodiće vas do zdravog balansa na vašem trgovačkom računu.

9. Napravite vaš trgovački plan i postavite realne ciljeve.

Trgovanje binarnim opcijama može biti veoma složena aktivnost, i kao takva, trebalo bi napraviti plan trgovanja. To uključuje sve detalje vašeg trgovačkog sistema, listu provere (checklist) za ulaz trgovine (ne preskačući korake) i druge aspekte trgovine kao što je vaš raspored i vaš mentalni sklop. To je dobar način da ostvarite vaše trgovačke ciljeve koji bi trebalo da budu realni i da imaju smisla. Takođe bi trebalo da razmotriti da se držite detaljnog trgovačkog plana tako da možete da pratite vaš napredak i da napravite promene koje će vam pomoći da u budućnosti zaradite više.

10. Upoznajte sebe

Verovatno je jedan od najvažnijih aspekta trgovine vaša psihologija. Vi možete biti najslabija ili najača karika u lancu uspešne trgovine. Nije važno koliko je vaš sistem dobar, koliko je vaš bankar odličan i koliko ste puno rada uložili u trgovinu, vi nećete uspeti ako ne razumete sebe, vaše emocije i vaše motivacije. Da bi ste dobro trgovali vi treba da budete konstantni, a to znači da morate da razvijate samodisciplinu. Ovo može biti jedan od najvećih izazova u trgovini, ali takođe može biti jedna od najvećig nagrada što se tiče finansija a i uopšte.

Sada bi trebalo da imate jasnu ideju o tome odakle da započnete trgovinu binarnim opcijama. Ako ste mislili da je trgovina binarnim opcijama laka, sada ste shvatili da je ustvari potrebno puno rada ako nameravate da radite dobro. Ako ste sa druge strane osećali da ste van kontrole i niste bili sigurni kako da započnete trgovinu, nadamo se da sada imate neke instrukcije i da možete da počnete. Želimo vam sreću i profitabilnu trgovinu!

Upozorenje o riziku: Finansijski proizvodi koje nudi kompanija IQ Option donose visok nivo rizika i mogu dovesti do gubitka svih vaših sredstava. Nikada ne treba ulagati novac koji ne možete sebi priuštiti da izgubite

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x