Trgovina binarnim opcijama (osnovni termini)

by Admin

Ovaj članak će vam pokazati osnovne termine u trgovini binarnim opcijama.

Binarne opcije:
Mnogi ljudi vide trgovinu binarnim opcijama kao metod investiranja bez ikakvih problema na finansijskim tržištima širom sveta. To je metod koji je širom sveta poznat po svojoj brzini. Upoređujući ga sa tradicionalnom vrstom trgovine gde su samo elitni trgovci imali pristup investiranju novca, trgovina binarnim opcijama je otvorila tržište trgovcima iz svih sfera života.

Vidi: Da li treba da budete profesionalac da bi ste trgovali binarnim opcijama?

Šta su binarne opcije?
Binarne opcije su ugovori koji daju trgovcu pravo bez obaveze da kupe osnovna sredstva po dogovorenoj ceni za određeni vremenski period. Za razliku od kupovine akcija, sa binarnim opcijama vi ustvari ne kupujete ništa. Ako tražite najboljeg brokera binarnim opcijama, onda idite na ovu stranu.

Osnovne terminologije vezane za tržište binarnim opcijama
Važno je da se upoznate sa sledećim terminologijama vezane za tržište binarnim opcijama.

Binarne opcije – reč binarno znači da postoje dva moguća ishoda, ostvarićete profit ako je vaše predviđanje tačno ili ako vaše predviđanje nije tačno vi ćete izgubiti novac. Sve to zavisi od vašeg početnog ulaganja bilo da dobijate ili gubite novac.

Link kako dobiti na binarnim opcijama

Call opcija – to je opcija koju investitor koristi kada želi da predvidi povećanje vrednosti osnovnih sredstava. Bez obzira koliko malo se cena povećava, trgovac će zaraditi novac od binarnih opcija.

Put opcija – ovo je opcija koju će trgovac koristiti kada on/ona predviđa da će vrednost osnovnih sredstva opasti. Ponovo, bez obzira koliko je malo opadanje, trgovac će zaraditi novac od binarnih opcija.

In the money (imati novca) – ako predviđate trgovinu tačno, ovo je izraz koji ćete koristiti. Na primer, ako izaberete opciju Call i cena sredstava se povećala onda ste dobili trgovinu (imate novac) na binarnim opcijama. Isto se odnosi i kada primenite opciju Put a cena opadne, vi i dalje imate novac.

Out of the mony (bez novca) – ako ste loše trgovali, onda ćete izgubili trgovinu (ostati bez novca) u binarnim opcijama. Ako na primer vi izaberete opciju Call a vrednost sredstava je opala, vi ste izgubili trgovinu i vi ostajete bez novca. Ako izaberete opciju Put a cena je porasla vi takođe ostajete bez novca.

Vidi: Najbolje strategije za trrgovinu binarnim opcijama

At the money (u novcu) – ako je cena sredstava u roku trajanja ista kao što je bila na početku trgovine to je poznato kao opcija „at the mony“. Ako se ovo javi, to znači da vaše predviđanje nije bilo tačno ili je bilo pogrešno. Onda će vam se ukupan ulog vratiti.

Expiry date (vreme isteka) – to je određeno vreme ili datum kada će rok izabrane binarne opcije isteći. Kada istekne rok biće odlučeno da li ste vi „in the mony“ ili ste „out of the mony“

Više o binarnim opcijama
Binarne opcije su veoma jednostavne ali treba da zapamtite da je krucijalni element vreme. Takođe trebalo bi da imate odredjenu strategiju pošto ćete tako imati veće šanse za zaradu novca, dok nedostatak strategije i znanja bi mogao skupo da vas košta.

Upozorenje o riziku: Finansijski proizvodi koje nudi kompanija IQ Option donose visok nivo rizika i mogu dovesti do gubitka svih vaših sredstava. Nikada ne treba ulagati novac koji ne možete sebi priuštiti da izgubite

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x