Principi upravljanja kapitalom kod trgovine binarnim opcijama

by Admin

Da li ste ikada čuli o poslu sa kog je nemoguće biti otpušten? Ili, da li ste čuli da je mali biznis apsolutno zaštićen od bankrota? Uprkos gore navedenim primerima život nas uči drugačije, to jest, biti u opasnosti od gubljenja posla ili imati posao koji propada ili kada trgujete binarnim opcijama vaš kapital je pod rizikom i to nema svrhe poricati.

Međutim, da bi se ublažile povezane opasnosti kada birate vašu profesiju ili u ranim fazama vašeg preduzetništva, uradićete sve što je u vašoj moći da smanjite rizik od otpuštanja sa posla ili da smanjite rizik od nemogućnosti da ostvarite vaše poslovne ciljeve. Isto možete primeniti i kod trgovine binarnim opcijama, samo što ovde da bi smanjili rizik i poboljšali vaše šanse za uspeh treba da primenite ono što se naziva optimizacija upravljanja kapitalom.

Principi upravljanja kapitalom

Cilj upravljanja kapitalom je da držite vaše gubitke nisko a vaš potencijalni profit visoko. Teorija ovog pristupa za upravljanje kapitalom je jednostavna: ako upravljate vašim ulaganjima mudro, više ćete sačuvati vaš kapital. Prema tome trgovci binarnim opcijama koji prate principe upravljanja, napreduju vodeći se najvažnijom idejom – smanjite rizik u korist veće šanse.

Pravila ulaganja za upravljanje kapitalom

Upravljanje kapitalom je strategije koja se zasniva na dva oblika ulaganja; pasivno i agresivno. Strateški gledano kao trgovac kada se usudite da investirate u binarne opcije bez gubitka vašeg celokupnog porfolija (Pojam “portfolio” podrazumeva svaki skup finansijskih sredstava kao što su: akcije, obveznice, gotovina…koje su u vlasništvu ili kojima upravlja investitor) vi imate dve opcije; da trgujete punom parom (agresivno) da ostvarite visok profit dok potencijalno rizikujete kapital, ili izaberite spor (pasivan) pristup s kojim je mala i stalna investicija a zarada blaga ali ipak stalna.

Pasivan pristup je zasnovan na striktnom 5/15 pravilu upravljanja rizikom. Pravilo diktira trgovcu da limitira njegovo ulaganje do samo 5% u jednoj trgovini i 15% van njegovog celokupnog portfolija.

Na primer, hajde da kažemo da vi imate jedan račun na trgovačkoj platformi binarnim opcija i da ste uložili 10.000$ dolara novca. Možete da rizikujete 500$ (5%) na jednoj trgovini i uporedo otvoriti drugu 1.000$ (10%) na drugoj trgovini, postižući ulaganje od ukupno 15% vašeg celokupnog portfolia.

Pojavljuje se pravilo niskog rizika koje je popustljivije i agresivni pristup -10/30 pravilo upravljnja rizikom. Kada primenite pravilo 10/30 investutoru je dozvoljeno da investira 10% u jednoj trgovini i 30% van njegovog celokupnog portfolia.

Na primer, opet, vi ste uložili 10.000$ dolara novca sa vašeg računa na trgovačku platformu binarnim opcijama. Po pravilu, vi onda investirate 1.000$ (10%) vašeg portfolia na jednu trgovinu i možete uporedo trgovati na druge dve trgovine koje vrede 2.000$ (20%). Izaberite vaše trgovine tako da vaše celokupno investiranje ne prelazi 3.000$ (30%).

Uvek kada trgujete binarnim opcijama upamtite da je pohlepa vaš najgori neprijatelj! Pokušavajući da zaradite veliku sumu novca za veoma kratak period vremena može vas često odvesti do pogrešne investicije. Kao što je to bilo objašnjeno u ovom tekstu, moguće je minimalizovati rizik koji prati investiciju, a oni trgovci koji odluče da investiraju 25% celokupnog portfolija na jednu trgovinu brzo će ostati bez novčanih sredstava.

Da zaključimo

Tehnike za upravljanje rizikom u trgovanju binarnim opcijama će vas dovesti do prihvatljivog rizika isto kao što su rizici kada biste započinjali novi posao. Pored toga ispravan spoj agresivnog i pasivnog pravila je pravi pristup da umanjite rizik a povečate vaše šanse da uspešno investirate i zaradite od trgovine binarnim opcijama.

Upozorenje o riziku: Finansijski proizvodi koje nudi kompanija IQ Option donose visok nivo rizika i mogu dovesti do gubitka svih vaših sredstava. Nikada ne treba ulagati novac koji ne možete sebi priuštiti da izgubite

PREPORUČUJEMO

Subscribe
Notify of
guest

0 Коментари
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x